Roland V-Drums (TD-50KV)

 


Electronisch drumstel


 

Logo Roland

Logo V-Drums

 

Photo Roland TD-50KV V-Drums

 

Roland - TD-50KV - V-Pro Series 'Prismatic Sound Modeling' V-Drums Electronic Drum Kit

Het drumstel op bovenstaande foto is een standaard Roland TD-50KV zoals te zien op de Roland website. Het mijne heb ik echter verder uitgebreid tot zijn maximum capaciteit met 3 extra V-Cymbal Crash cimbalen, 2 extra V-Pad Toms en een Bar Trigger Pad.

Dit is mijn actuele V-Drums configuratie:

Verder gebruik ik ook nog volgende drum hardware:

Logo Gibraltar Hardware

Dit is een foto van mijn V-Drums kit in de 'Roland V-Drums Room' in 2017 met 4 crash cymbalen, sinds 2020 zijn dit er 5:

 

Photo Roland V-Drums Room

 

Eigenlijk is dit visueel gezien een hybride tussen mijn oorspronkelijke TD-30KV uit 2013 met zijn metallic gray versies van de 13" hi-hat + 14" cimbalen en een TD-50KV uit 2017 met zijn zwart 18" digitaal ride cimbaal (een TD-50KV heeft enkel zwarte cymbalen) + zijn zilveren 14" digitale snaredrum (beide kits hebben standaard black chrome toms). Technisch gezien is dit voor de volle 100% een volledige TD-50KV uitgebreid tot zijn maximum capaciteit.

Dit drumstel is het top-of-the-line model uit de legendarische Roland V-Drums Pro Series en wordt geprezen voor zijn realistisch speelgemak (zeker door de toevoeging van de 14" digitale snare drum en het 18" digitale ride cymbal in 2017) en voor de onovertroffen klankkwaliteit van de ingebouwde drumklanken die gegenereerd worden met 'Prismatic Sound Modeling'. Je kan ook eigen drumsamples in de module laden en samenvoegen met de interne klanken voor werkelijk onbeperkte klankmogelijkheden.

Het hart van het drumstel is de Roland TD-50 drum module, maar deze werd in 2021 geüpgraded naar een TD-50X door middel van een software update, dus de vermelde technische specificaties zijn die van een TD-50X:

 

Photo Roland TD-50

Door de aanwezige MIDI interface kan het drumstel dus ook nog gebruikt worden als MIDI trigger voor software drum samplers. Het is dus mogelijk om tegelijkertijd de klank van één van de vele drum kits in de TD-50 drum module via 8 aparte uitgangen op te nemen in Pro Tools samen met de elektronische MIDI data die simultaan door de TD-50 drum module gegenereerd wordt. Deze MIDI data kan dan toegewezen worden aan een software drum sampler. Of je kan ook live drummen terwijl je de klanken van de software drum sampler hoort en dit opnemen als MIDI data in Pro Tools of in Logic Pro X.

Als software drum sampler wordt Toontrack - SUPERIOR DRUMMER 3 gebruikt, het vlaggeschip onder de software drum samplers :

 

Toontrack - SUPERIOR DRUMMER 3
+ all SDX Expansion libraries fully installed
( = over 2 TB of drum samples)

SUPERIOR DRUMMER 3 SDX Expansion libraries:

Area 33 SDX
Area 33 Origin SDX
Custom & Vintage SDX
Death & Darkness SDX
Decades SDX
Fields Of Rock SDX
Hitmaker SDX
Indiependant SDX
Legacy of Rock SDX
Metal Machinery SDX
Music City USA SDX
New York Studios Collection Vol. 1 SDX
New York Studios Collection Vol. 2 SDX
New York Studios Collection Vol. 3 SDX
Orchestral Percussion SDX
Roots - Brushes, Rods & Mallets SDX
Roots - Sticks SDX
Stockholm SDX
Stories SDX
The Jazz Sessions
The Lost New York Studios SUPERIOR DRUMMER 2 Sounds SDX
The Metal Foundry SDX
The Progressive Foundry SDX
The Rock Foundry SDX
The Rock Warehouse SDX
The Rooms of Hansa SDX

 

 

Samengevat is het dus mogelijk om in 95% van de gevallen de perfecte drums voor jouw opname live te spelen, op te nemen en eventueel achteraf te corrigeren, zowel op vlak van speelfouten als op vlak van de keuze van de drumklanken.

 

Photo Roland CM-220

 

Er is ook nog het Roland CM-220 CUBE Monitor - 2.1 Monitor System for Electronic Instruments. Dit zijn een subwoofer van 200 watt en 2 satelliet luidsprekers van 60 watt, speciaal ontworpen voor het hoge dynamische bereik van elektronische muziekinstrumenten. Dit geeft een zeer realistisch drumgeluid in de opnameruimte met een correct stereobeeld. Het is dus niet per se nodig met een hoofdtelefoon te spelen, de drums kunnen net zo luid knallen als bij een standaard drumstel, of desnoods nog veel luider. De luidsprekers kunnen ook nog gebruikt worden om wat meer kracht te geven bij het gebruik van een hoofdtelefoon (bv. alleen de subwoofer om de bassdrum goed te kunnen voelen).

 

Andere apparatuurlijsten

 

 


 

 

 

Copyright © 1995-2024 van Delta Music Belgium • Dolby Atmos Music Studio • Rummenweg 30 • 3800 Sint-Truiden • België
Alle rechten voorbehouden
Privacyverklaring en cookiebeleid
Alle productnamen, logo's en merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Alle bedrijfs-, product- en servicenamen die op deze website worden gebruikt, dienen uitsluitend ter identificatie.
Het gebruik van deze namen, logo's en merken impliceert geen endorsement.